Klupski život

Uz osnovna rotarijanska gesla: druženje i služenje prirodno i nerazdvojno je vezana želja i znatiželja da se razmijeni mišljenja o temama koje su od općeg interesa članstva kluba u aktualnim vremenima. Odgovor, i to najbolji odgovor toj istinskoj znatiželji, je organizacija klupskih predavanja. Dio se tih događanja ostvaruje predstavljanjem rada i profesionalnog angažmana pojedinih članova Kluba, a pretežiti dio pozivom uglednim članovima šire zajednice da gostuju i progovore na Klubu na pojedine teme. A zatim i odgovore na pitanja i komentare članova Kluba koji su često vrlo raznoliki, a isto tako i intrigantni. U proteklih 25 godina Kluba održavano je u prosjeku godišnje dvadesetak predavanja. U ukupnosti, to je više od 500 tema koje su prezentirane i komentirane. Gosti predavači bili su diplomati i veleposlanici, ugledni znanstvenici, javni djelatnici, novinari, putopisci i … tako redom.

Rotary veselja, zajedničkog druženja i okupljanja povremeno se sele i izvan zagrebačkog Orijent express odmorišta, što znači našeg Hotela Esplanade, te se tada gostuje na različitim kulturno umjetničkim događajima, odlazi na izlete ili jednostavno druži kod nekog od naših klupskih prijatelja.

Osim redovitih rotarijanskih obveza i aktivnosti u našem su se klubu razvile i sportske aktivnosti (tenis,
skijanje, jedrenje, pecanje itd.). Izdvojili bismo tenis, koji je započeo uz osnivanje kluba 1991. godine turnirom u Trakošćanu. Povećanjem broja RC klubova u Hrvatskoj povećao se i broj sudionika na turnirima. Na njima je sudjelovalo dosta naših članova. Uvijek smo  među najbrojnijima.
U jesen 2002. godine  pokrenuli smo i sportsko-socijalno prijateljevanje tijekom zimskih mjeseci, a kojemu je glavna osnova zajedničko skijanje.
Rotary klub Zagreb od  početaka sudjeluje na dobrotvornoj akciji Rotary kluba Lošinj – Zlatna udica. Godine 2015. Zlatna udica održana je osmi put. Tradicionalni ribolov uz Rotary druženje s prijateljima iz Hrvatske i susjednih država u organizaciji gostoljubivih domaćina, iskonski je doživljaj Rotary-a.
Tako se članovi Rotary kluba Zagreb natječu sa svojim rotarijanskim prijateljima igrajući tenis, regatavajući po prekrasnom Jadranu, loveći morsku ribu, planinareći po našim planinama, igrajući golf. Zapravo, koriste priliku koju im pruža sportsko prijateljevanje kako bi potaknuli i niz drugih aktivnosti vezanih uz duh rotarijanstva.